23/11/11

Φτου κι απ' την αρχή - Κάθυ Κέλλυ



Η έννοια του αστάθμητου παράγοντα στηρίζεται εκεί όπου η βεβαιότητα ότι η ζωή σου θα κυλήσει μέσα στα στενά πλαίσια της φόρμας που την έντυσες ανατρέπεται, με το ύφασμα να ξεχειλώνει, για να ξεχυθεί καυτή η λάβα της ανάγκης για ευτυχία.  Δύο γυναίκες που δεν περιμένουν τίποτα περισσότερο από αυτό που διάλεξαν, έναν ήσυχο γάμο και μια στρωμένη συμβίωση, ανακαλύπτουν ότι η δίψα για το μοναδικό είναι πολύ πιο θελκτική από την ασφάλεια του συζυγικού σεβασμού.
Παράλληλα, παρουσιάζει με ένα τόσο αληθινό τρόπο  την αέναη αναζήτηση γι’ αυτό που δεν έχουμε και την εξαπάτηση  του «φαίνεσθαι» και του «είναι», μέσα από την αμοιβαία ζήλια της μιας προς την άλλη, για όλα όσα οι ίδιες καταριούνται. Μια τρυφερή ιστορία που υπερασπίζεται την αλλαγή σε όλα τα επίπεδα.

Νέμεσις - Jo Nesbo

Το βιβλίο που θα αποτελέσει Νέμεσι  όλων των παρ’ ολίγο μυθιστορημάτων μυστηρίου, γεννήθηκε μέσα από την πένα του Τζο Νέσμπο . Παρότι θεωρώ το σχόλιο στο εξώφυλλο «Ο νέος Στιγκ Λάρσον» ατυχές, καθότι η γλωσσική ποικιλία του πρώτου δε συνάδει με την λιτή ωμότητα του δεύτερου, και ξεπερνώντας την υποψία ότι ο αλκοολικός αστυνόμος Χάρι Χόλε θυμίζει υπέρμετρα τον Γουίλ Γκράχαμ του Τόμας Χάρις, η «Νέμεσις» σου ανοίγει την όρεξη για νέες περιπέτειες, στο κατόπι αυτού του ιδιοφυούς ήρωα.
Μέσα από μια μεγαλειώδη ίντριγκα, ο Νορβηγός συγγραφέας μας υποδεικνύει πόσα είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν οι άνθρωποι στο βωμό μιας πληγωμένης καρδιάς και του συναφή λαβωμένου τους εγωισμού, καθώς και πόσο ανώφελη είναι η απόδραση από την άπληστη, εκδικητική ανθρώπινη φύση.
Αν δεν το έχετε ήδη διαβάσει, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να σπεύσετε, καθώς ήδη το επόμενο βιβλίο της σειράς κυκλοφορεί στο εξωτερικό.